Lymfoedeem Etappe

Lymphödeme ; Lymphedema Germany (German); Lymphödeme bei Kindern; ARM Lymphödeme; Bein Lymphödeme; Arm oder Bein Schwellung nach Krebs; Linfedema Italiano - Lymphedema Italy, Italian); Linfedema del braccio; Linfedema del Gamba; Linfedema nei bambini; Braccio o della gamba gonfiore dopo il cancro; Lymfödem ; Lymphedema Sweden (Swedish) - Lymfödem hos barn; Lymfödem i armen; Lymfödem i benet; Svullnad i benet eller armen efter cancer; Lymfoedeem; Lymphedema Netherlands (Dutch); Arm en been zwelling na kanker; Lymfoedeem bij kinderen; Lymfoedeem Etappe; Arm lymfoedeem

Moderator: Senior Moderators

Lymfoedeem Etappe

Postby patoco » Wed Jul 09, 2008 9:15 am

Lymfoedeem Etappe

Traditioneel is de been lymfoedeem is gedacht als een primaire en lymfoedeem of erfelijke aandoening. Maar met de behandeling van kanker wordt veel doeltreffender en met zo veel meer kankerpatiënten die niet alleen kanker overleven, maar letterlijk het bereiken van een remedie, meer en meer incidenten van lymfoedeem been komt naar de voorgrond. We hebben lang begrepen borstkanker als een van de grootste oorzaken van secundair lymfoedeem, maar de angstaanjagende waarheid is dat als de statistieken worden gehouden, we zijn het vinden van soortgelijke verhoudingen tussen kanker overlevenden van alle soorten.

In combinatie met deze de medische gemeenschap is langzaam komen tot een beter begrip van andere omstandigheden die kunnen leiden tot lymfoedeem ook.

Ik hoop dat deze pagina zal been "lymphers" met informatie die nuttig is en dat kan hen in staat stellen om een betere kwaliteit van leven en levensstijl. Onze pagina Uw Emoties en Self Image met lymfoedeem geven nuttige tips en inzichten op voor de emotionele uitdaging van lymfoedeem.

Voor informatie over het been zie onze pagina op lymfoedeem bij kinderen

Risicofactoren voor been lymfoedeem

1.) Lymfklier verwijdering voor biopsieën

2.) Ernstige infecties, waaronder lymphangitis, cellulitis of erysipelas.

3.) Deep invasieve wonden die kunnen scheuren, knippen of beschadiging van de lymphatics.

4.) Radiation behandelingen, met name degenen die zijn toegespitst op gebieden die zouden kunnen bevatten "clusters" van de lymfklieren

5.) Morbide obesitas kan leiden tot secundaire lymfoedeem door "het breken" van de lymphatics

6.) Ernstige brandwonden, zelfs intense zonnebrand

7.) Infectie van de microscopische parasiet filarial larven, maar dit komt meer voor in tropische landen

8.) Voor primaire lymfoedeem een persoon die beschikt over een familiegeschiedenis van onbekende zwelling van een ledemaat

9.) Straling en chemotherapeutische behandeling van kanker

10.) Insectenbeten

11.) Botbreuken en pauzes

Secundaire been lymfoedeem

Betrokken termen: been zwelling, been oedeem, lymfoedeem been

Inleiding

Als u vragen de meeste mensen die bekend zijn met lymfoedeem de vraag: "Bent u op de hoogte van de secundaire lymfoedeem," zou de meeste antwoorden dat "ja, het is waar de arm zwelt na de lymfe-systeem is beschadigd door borstkanker biopsie en behandeling." Dit is de zogenaamde arm lymfoedeem.

Zelfs als zij zijn zich ervan bewust dat een dergelijke voorwaarde als secundaire been lymfoedeem bestaat, hun antwoord zou kunnen zijn dat het om een kleine groep van mensen die getroffen zijn prostaatkanker.

Zo toont aan hoe weinig besef er is over deze bijzondere vorm van lymfoedeem. Zelfs in de lymfoedeem wereld is het een slechte stiefkind.

Maar als het lidmaatschap van lymfoedeem Mensen en de posten in de online ondersteuning van lymfoedeem groepen zijn een indicatie, aan deze voorwaarde wordt neemt sterk toe.

De redenen voor deze stijging zijn meerdere. Zij omvatten:

1. grotere overlevingskansen van kanker
2. verbetering van de behandeling van trauma verwondingen die eerder zou zijn terminal
3. verhoging van antibiotica voor de behandeling van infecties en andere aandoeningen die eerder zou kunnen hebben geleid tot de dood.

Het is ook belangrijk op te merken dat het middelbaar been lymfoedeem niet noodzakelijk onmiddellijk na de verwonding of trauma. Het kan niet beginnen voor het jaar.

Wat is secundair lymfoedeem been?

Secundair lymfoedeem is een aandoening waarbij het lymfestelsel is beschadigd. De belangrijkste taak van dit systeem is te verplaatsen door middel van overcapaciteit en uit ons lichaam. Wanneer het wordt beschadigd of verslechterd, is het niet meer in staat om deze functie en deze vloeistoffen (lymfe vloeistoffen) te verzamelen in de interstitiële weefsel van onze benen. Dit leidt tot zwelling been.

Een andere belangrijke functie van het lymfe-systeem is te helpen ons lichaam tegen infecties. Met lymfoedeem, dit vermogen is ook verzwakt en de patiënt steeds meer vatbaar zijn voor infecties.

Wat veroorzaakt de secundaire been lymfoedeem?

Secundaire been lymfoedeem (ook wel aangeduid als verworven lymfoedeem) wordt veroorzaakt door of kunnen ontwikkelen als een resultaat van:

1.) Chirurgie waarbij de buik of benen, waar de lymfe-systeem is beschadigd. Hiertoe behoren de indringende ingreep.

Voorbeelden zijn

ader stripping chirurgie voor perifere vasculaire aandoeningen heupprothese knie replaement invoeging van bouten, schroeven en andere apparaten in orthopedische reparatie lipectomy

2.) Opheffing van de lymfklieren voor kanker biopsie. Deze kanker omvatten, maar zijn niet beperkt tot

prostaatkanker zaadbalkanker eierstokkanker uteran kanker vulva kanker blaas lymfoom - zowel hodgkins en niet hodgkins melanoom colon Kaposi sarcoom

3.) Radiation behandeling van deze kankers die littekens van de lymfe-systeem en de lymfklieren

4. Sommige soorten chemo-therapie. Bijvoorbeeld, tamoxifen is gekoppeld aan secundaire lymfoedeem en bloedstolsels.

5.) Ernstige infecties / sepsis. Meestal aangeduid als lymphangitis, dit is een ernstige levensbedreigende infectie van het lymfe-systeem / knooppunten.

6.) Trauma verwondingen zoals die ervaren bij een auto-ongeval dat severly Verwondingen het been en de lymfe-systeem.

7.) Burns - dit omvat ook ernstige zonnebrand. We hebben een lid dat verworven secundaire lymfoedeem been uit.

8.) Bone pauzes en fracturen.

9.) Morbide obesitas - de lymphatics zijn uiteindelijk verpletterd door te veel gewicht. Wanneer dat gebeurt, de schade is permanent en chronische secundaire been lymfoedeem begint.

10.) Insectenbeten

11.) Parasitaire infecties

Deze symptomen kunnen zijn:

Wat zijn enkele van de symptomen van secundaire been lymfoedeem?

1.) Onverklaarde zwelling van een deel van of het hele been. In vroeg stadium lymfoedeem, dit zwelling zal doen tijdens de nacht en / of periodes van rust, waardoor de patiënt om na te denken het is gewoon een passerende ding en negeren.

2.) Een gevoel van zwaarte of de krapte op de been

3.) Increaseing beperking van het bereik van de beweging voor het been.

4.) Unsual of onverklaarbare pijn of ongemak in de benen.

5.) Elke wijziging met betrekking tot verharding en / of thicking van de huid of de gebieden van de huid op de been.

Stadia van been lymfoedeem

Er zijn drie fundamentele stadia actief van lymfoedeem. De eerder lymfoedeem wordt herkend en gediagnosticeerd, hoe makkelijker het is om succesvol te behandelen en te voorkomen dat veel van de complicaties.

Het is van belang zo goed op de hoogte te zijn dat wanneer u lymfoedeem, zelfs in een onderdeel is er altijd de mogelijkheid om een ander onderdeel wordt getroffen op een later tijdstip. Dit 'inactief' in genoemde periode als de latentie fase. Het is in verband met erfelijke vormen van lymfoedeem.

Latency FASE

Lymfatische transportcapaciteit wordt verlaagd geen zichtbare / tastbare oedeem Subjectieve klachten zijn mogelijk

Fase I

(Reversibele lymfoedeem) Cumulatie van eiwitrijke vloeistof Pitting oedeem oedeem Vermindert met opstand (geen fibrose)

FASE II

(Spontaan Onomkeerbare lymfoedeem) Cumulatie van eiwitrijke vloeistof Pitting oedeem wordt steeds moeilijker bindweefsel proliferatie (fibrose)

FASE III

(Lymphostatic Elephantiasis) Cumulatie van eiwitrijke oedeem vloeistof Niet putjes Fibrosis en sclerose (ernstige induratie) Huid-wijzigingen (papillomas, hyperkeratosis, enz.)

De behandeling van lymfoedeem been

De behandeling van lymfoedeem arm is grotendeels hetzelfde als behandeling van lymfoedeem been. De voorkeur wordt gegeven aan de behandeling wordt decongestive therapie.

Complicaties van been lymfoedeem

1. Infecties, zoals cellulitis, lymphangitis, erysipelas. Dit is niet alleen het gevolg van de grote ophoping van vocht, maar het is goed gedocumenteerd dat lymphodemous ledematen worden gelokaliseerd en immunodeficiënte de proein vloeistof biedt een uitstekende koesteren invironment voor bacteriën.

2. Zuig wonden die het lek lymphorrea die zeer bijtende op de omliggende huid weefsel en fungeert als een haven van binnenkomst voor infecties.

3. Verhoogde pijn als gevolg van de compressie van zenuwen meestal veroorzaakt door de ontwikkeling van fibrose en een verhoogde opbouw van vloeistoffen. Zie lymfoedeem en Pain Management.

4. Verlies van functie als gevolg van de zwelling en de lichamelijke veranderingen.

5. Depressie - Psychologische coping als gevolg van de disfigurement en slopende effect van lymfoedeem.

6. Diepe veneuze trombose opnieuw als gevolg van de druk van de zwelling en fibrose tegen het vasculaire systeem. Ook kan gebeuren als gevolg van cellulitis, lymphangitis en infecties. Zie ook tromboflebitis

7. Sepsis, gangreen zijn mogelijkheden als gevolg van de infecties.

8. Mogelijke amputatie van de ledematen.

9. Pleurale effusions kan leiden indien de lymphatics in de buik en borst zijn om overstelpt te duidelijk de long holte van vloeistoffen.

10. Huid complicaties, zoals droge huid, splitsing, gedenkplaten en balletjes, gevoeligheid voor schimmels en bacteriële infecties.

11. Gelokaliseerd chronische ontstekingen.

12. Variëren van een lichte pijn in het begin van lymfoedeem te streng in het late stadium lymfoedeem.

13. Lymfatische kankers die kunnen omvatten angiosarcoma, lymfoom; Kaposi-sarcoom; lymphangiosarcoma (Stewart_treves Syndrome); Cutaneous T-cell lymfoom; Cutaan B-cel-lymfoom; Pseudolymphomatous Cutaan Angiosarcoma. Zie ook: Primair lymfoedeem en Kanker voor een discussie en Lymfatische Kankers Secundair aan lymfoedeem.

Opmerking: Deze kanker zijn zeldzaam en worden gewoonlijk geassocieerd met de lange termijn, onbehandelde of improperply behandeld lymfoedeem. Typisch die zich in fase drie of vier, vrij zeldzaam in fase twee.

14. Huid complicaties mogelijk in fasen 3 en 4 bevatten papillomatosis; placques met inbegrip van "kasseien", dat zich placque; dermatofibroma; Skin Tags; Wratten en Verrucas; mycetoma huid schimmel; dermatitis en veel patiënten lymfoedeem verslag toegenomen problemen met psoriasis, eczeem en gordelroos. Ik vermoedt dat dit te wijten zijn aan het opnieuw, de immuun-toestand van de arm of been getroffen met lymfoedeem.

15. Gedocumenteerd, maar zeldzame complicaties in de late fase ook kan omvatten Lymphomatoid Papulosis; cutis Marmorata; Acroangiodermatitis; Dermatolymphangioadenitis (DLA); Papillomatosis cutis carcinoides

16. Slopende gezamenlijke problemen. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van de overtollige vloeistof gewicht en de constante ontstekingsproces bij lymfoedeem. Zoals we hebben gekregen oudere, veel lymphedemapatients zijn met de totale knie vervanging, totale heupprothese of de totale vervanging schouder terwijl anderen met carpaal tunnel syndroom en zijn met carpaal tunnel chirurgie of schouder ervaren problemen in verband met lymfoedeem en moet haverotator manchet chirurgie

De behandeling van lymfoedeem been

De behandeling van lymfoedeem been is grotendeels hetzelfde als behandeling van lymfoedeem arm. De voorkeur wordt gegeven aan de behandeling wordt decongestive therapie. Zie ook de handleiding lymfedrainage mld complex decongestive therapie CDT.

Er is echter een belangrijke uitzondering, en dat is pneumatische compressie pompen mag niet worden gebruikt bij been lymfoedeem.

In de loop van de behandeling, het been zal worden verpakt in compressie banden na de behandeling sessie. Na voltooiing van de behandeling, compressie mouwen en been kleding zal worden voorgeschreven.

Er is een definitieve en kritische gebied met betrekking tot de behandeling, controle en beheer van lymfoedeem, en dat is de oefening. Niet alleen is het van vitaal belang voor onze gezondheid boven alles, het helpt bij de controle en het gewicht is van belang voor het verkeer van lymfe vloeistof door middel van ons lichaam. Ongeacht het stadium van lymfoedeem, onderliggende medische aandoeningen of leeftijd, iedereen van ons moet een plan voor oefeningen voor lymfoedeem.

Soms is ook het proces moeten we gaan door om de behandeling gedekt is maddening op zijn zachtst gezegd. U heeft behoefte om te leren how_to_file_a_health_insurance_appeal om een dekking of de behandeling ontkenning en je kan zelfs moeten leren hoe het proces om een klacht in tegen uw verzekeraar met uw stand-commissaris.

Zelf been massage

Alle lymfedrainage beroertes zijn gebaseerd op een beginsel beweging.

Onderzoek heeft aangetoond dat de oorspronkelijke lymphatics open te stellen en de lymfklieren angions worden gestimuleerd door een rechte strook, maar meer nog met een kleine zijdelingse beweging. Na deze 2 moties, moeten we release volledig toe te staan dat de oorspronkelijke lymphatics af te sluiten en de lymfklieren aan te zuigen vaststelling van de kanalen. In deze fase nul druk niet volledig loskoppelen van de huid, net rendement van uw druk om niets. Ook geen trek de huid terug met u als u terug bent, laat het voorjaar terug op zichzelf.

Deze fundamentele motie kan lijken op een cirkel, en is genaamd stationaire kringen. Alle bewegingen zijn gebaseerd op dit principe.

In de richting waarin deze motie hebben we altijd willen druk op de lymfe naar de juiste knopen, zodat de laatste, zijwaartse beweging rekken moet worden gaan naar de knooppunten.

Denk na over het verplaatsen van water. Visualiseer de eerste lymphatics alleen in de huid, rekken, ze te openen, dan loslaten en wachten op de lymfe angions aan de pomp lymfe vaststelling van het vaartuig. Onthoud hoe oppervlakkig is. Als je gevoel spieren of andere weefsels onder de huid, bent u te hard duwen.

Hier zijn vier punten onthouden bij het uitvoeren van Lymfatische Massage -

1. Juiste druk is diep genoeg zodat je niet schuiven over de huid, maar licht genoeg zodat je niet het gevoel iets onder de huid. Dit is ongeveer 1-4 oz. Het is zeer vaak voor massage therapeuten getraind in het Zweeds of het diepe weefsel van toepassing te veel druk met lymfedrainage massage. Soms is het moeilijk te geloven dat iets zo licht kan effectief zijn. Altijd onthouden-je werkt op de huid. Hoeveel druk duurt het te vervormen de huid? Bijna niets. Vergeet niet-als je te hard duwen je ineenstorting van de eerste lymfe.

2. De richting van je slag is van groot belang, omdat we altijd willen druk op de lymfe naar de juiste knopen. Als je nu de lymfklieren aan de verkeerde manier, uw werk zal niet effectief zijn.

3. Rhythm is van groot belang omdat met het juiste ritme en snelheid, de eerste lymphatics worden geopend, en dan mogen sluiten en dan is er een korte tijd die ons is gegeven voor dat lymfe te krijgen meegezogen langs het schip. Een passend ritme zal ook het stimuleren van de parasympathetic zenuwstelsel, waardoor de klant om te ontspannen.

4. Volgorde: de volgorde van de beroertes. Als we willen afvoer van een ruimte, we beginnen altijd in de buurt van het knooppunt dat we drainage aan. Altijd druk op de lymfe de richting van de knoop. Dan als we werken, we gaan steeds verder en verder van de knoop, maar altijd met het indrukken van de vloeistof terug in de richting van de knoop. Op die manier duidelijk een pad voor de lymfe te verplaatsen, alsmede een suctioning dat vestigt de lymfklieren aan de knoop.

http://www.realbodywork.com/learn/modal/lymph.htm

Zelf handleiding lymfedrainage voor de onderste ledematen
v Regels voor MLD:


De slagen moeten worden gemaakt met vonkontlading moties of halve cirkel voorstellen.

Niet meer dan schuif je huid, maar houd je vingers in contact met uw huid en stretch het zachtjes over de onderliggende weefsels.

Je moet geen pijn.

Elke slag moet worden gedaan 10-15 malen langzaam, waarbij ongeveer 2 seconden voor elke slag.

Als roodheid optreedt, wordt u te hard te drukken.

Voor lymfoedeem van beide benen, het uitvoeren van alle bewegingen aan beide kanten.

De beste positie te zijn om in dit reclined zitten, of liggen en gestutte iets.

Zorg ervoor dat je kunt maken huid-contact met de huid voor al deze streken. Zij zal niet werken wanneer gedaan over de kleding.

1. Nek: Place de flats van uw vingers op uw tegenovergestelde schouder, in het driehoekige gedeelte net boven het sleutelbeen en naast je nek. Beweeg uw hand in een vonkontlading motie oprekken van de huid vooruit en terug naar uw borst. Herhaal dit aan de andere kant.

2. Oksel: Verhoog uw arm (aan dezelfde kant als de been waar u over lymfoedeem), buig je elleboog, en plaats de hand achter je hoofd. Plaats de flat van uw tegenovergestelde kant in je oksel. Strek de huid in een vonkontlading beweging richting de nek.

3. Boven de taille: Place de flat van uw tegenovergestelde kant aan de zijkant van uw lichaam (aan de kant waarop u lymfoedeem) onder de borst, maar boven de taille. Beweeg je hand naar boven toe in een vonkontlading beweging in de richting van uw oksel, stretching uw huid.

4. Onder de taille: Place de flat van uw tegenovergestelde kant aan de zijkant van uw lichaam (aan de kant waarop u lymfoedeem) op of net onder de taille, maar boven je heup. Beweeg je hand naar boven toe in een vonkontlading beweging in de richting van uw oksel, stretching uw huid.

5. Deep (diaphragmatic) ademhaling: Plaats beide open handpalmen op elkaar onder de navel. Neem een langzame adem in en voel je buik opstaan in uw handen als ze uit te nemen in de lucht. Dan adem uit en voel uw buik spoelbak in de adem laat je. Als je beter op deze kunt u met uw handen om weerstand te bieden aan uw maag iets als je adem in, en druk op iets met je handen als je adem uit. Raak niet duizelig. Begin met slechts 2 of 3 adem en werk tot 10 als je sterker.

6. Lies: Place de flat van je hand op de voorkant van uw lies, recht waar je ondergoed valt. Maak een scooping beweging in de lies, rollend je hand uit de duim naar de pink. Stel je voor dat je handen zijn van de bodem van een waterrad.

7. Terug van de knie: Plaats de platte vingers van beide handen achter je knie. Voer een scooping beweging naar het lichaam.

8. Herhaal stap 3, 4 en 6 (taille en lies gebieden)

Een bijzondere dank aan Katy uit

LymphedemaTherapists lymfoedeem therapeuten

Tips over een onmiddellijke verpakking lymfoedeem Etappe

Een van de beste berichten over de wrap een been… uit LLLymphedema2@yahoo.com

Daar heb je de zwelling in de voeten (en tenen), is het waarschijnlijk lymfoedeem, misschien wel verergerd met lipedema. De traditionele bandaging techniek is met een stockinet, dan sommige ARTIFLEX (katoen padding), en ten slotte de banden. Ik bandage direct boven de huid. De bekleding is ook te controleren of u moet constrict een deel van de bandaging, waardoor de lymfe niet aan stroom, maar de banden zijn echt niet zoals rubber banden - juiste afstand van elkaar en overlapten, zullen ze niet leiden tot bouwwijze - en de ARTIFLEX is een pijn. De stockinet is gewoon een ander ding om te wassen en drogen. Ik ging naar de http://www.bandages.com gecontroleerd en vastgesteld dat zij hebben nieuwe banden, die dik genoeg is om gebruikt te worden zonder gelaagdheid (bijvoorbeeld de stockinet en padding). Wellicht is dit de weg te gaan, of misschien wilt u de moeite met stockinets en opvulling. Als je een therapeut te zien waren, zouden zij ook gebruik maken van schuim in plaats van de ARTIFLEX (net katoen padding). Enkele foto's van bandaging kijken absoluut monsterlijk. Mijn zogenaamde therapeut gebruikt sommige schuim, enzovoort, maar ik ontdekte al snel dat de benen liepen terug meer zonder. Het pad is te "spreiden" de compressie, dus er is geen bindende - maar wat er werkelijk gebeurt, is de elasticiteit van de banden gaat naar het comprimeren van de FOAM - niet comprimeren van uw been. Een beetje compressie trickles tot vaststelling van de werkelijke been, maar mijn ervaring is dat de zwelling daalde beter zonder de extra spullen. Maar aangezien dit in strijd is met traditie, moet u tenminste op de hoogte indien een deel van uw been voelt zich te strak, en zo ja herhalen de banden (die ten minste een uur voor twee benen - en de banden die werden OK terwijl u up en rond kan ineens te strak in het holst van de nacht - en dat betekent dat je aan om op te staan en we weer.) Hoe dan ook, met of zonder stockinet en padding, hier is een techniek voor het bandaging:

materialen (1 grote grove been niet groter zijn dan normaal (ik ben 5'9 "en het kalf maatregel is 21" en ik heb brede, gezwollen voeten - als u aanzienlijk groter, moet u mogelijk meer)

optioneel: stockinet, ARTIFLEX, schuim

1 rol 1 "professionele kracht plakband. 1 st 3 "strip van zware padding rond de enkels 1 st 1" x 5m Medi-rip 2 st 8 cm. x 5 m korte stretch banden 1 st 10 cm x 10 m korte stretch banden 1 st 6 cm x 5 m korte stretch banden.

Tweepersoonskamer voor 2 benen, als je heel veel groter dan ik, nog een 1 / st 10 cm. x 5 m korte stretch pleister voor iedere poot.

Ik zit op mijn bed en hebben een lage tafel rest kan ik mijn voet op, maar twee stoelen zullen werken ook (een aan die zitting hebben en een om uw voet op).

Wikkel de 3 "strip van zware padding (of maakt remblokjes) rond de enkels. Het cijfer 8's die u rond uw mond en uit de mond op de been zal de neiging te binden recht op de kruising van de voeten en benen (waar de 90 "beurt gemaakt. Dit is de enige plaats padding is van essentieel belang. Secure zij met plakband. Secure alle banden, nadat zij zijn omwikkeld met plakband. Knip een stuk van 5 "stroken plakband en zijn ze klaar. Stick ze op de rand van de tafel, of een vensterbank, of zoiets.

Eerst houden alle banden, zodat u de uitwerking van de bodem van de fles verband (de banden opgerold zijn een cilinder), niet in de top. Een beetje experimenteren zullen we zien dat dit veel eenvoudiger.

Begin met de 1 "Medi-rip (het is een zelfstandige samenhangend verband, maar verliest een deel van de zelfstandigen samenhang met het witwassen). Gebruik deze minuscule pleister op bandage langs de lijn toe. Dat is, om dezelfde boog, dat de gewrichten van de tenen van de voeten maken. Zijn niet bindend voor de tenen. Als u kunt, wrap elke teen mee, maar ik vind dat dit bindend is voor de tenen en doet pijn, dus ik laat mijn tenen onverpakt, hoewel ze opzwellen, maar als je begint met de grotere korte stretch banden, zal er een halve maan dat zwelt nog meer (want als je een rechte cirkel van net onder de kleine teen tot net onder de grote teen, dit laat een aantal gebied van mond niet bandaged en de lymfklieren wordt geduwd in dit gebied, en het wordt erger dan voor. De kleine 1 "medirip kunnen worden verpakt in een gekromd pad dat betrekking heeft op alle van de voet. Overlapping dit 1" medirep door 1 / 2 en verder ontbinding het rond je mond totdat je aan het einde van de boog, dan nemen zij up diagonaal over de top van de mond, en je zal nog genoeg verband te wrap weer net onder de lijn opnieuw toe voor een paar wraps. medi De wrap is onderdelen van elastisch katoen in een andere band, dus trek de medirip strak (dat is de elastische wordt verlengd, maar niet op het punt van ongemak).

Wanneer u wrap de banden, trek een beetje aan het einde van elke cirkel, maar niet strak staat te hard, of met constante spanning, voor zover deze zal strekken. Je wilt ze uit te oefenen een beetje lente, maar niet wurgen je benen. Als je ze te strak, het zal pijn doen, en u moet ongedaan maken van uw verpakking en het herhalen (een grote pijn). Als u niet strekken ze een beetje, zullen ze niet veel compressie. Natuurlijk, het is altijd het onderste banden op de voeten die pijn doen, dus u hoeft te unwrap het gehele project te bereiken.

Volgende stap 2 een 8 cm. x 5 m korte stretch verband, en beginnen bij het topje van de mond, maar is niet aansprakelijk voor eventuele tenen, en omdat je al de Medi-rip, laat een beetje ademruimte om ervoor te zorgen dat je niet binden tenen. Toen de wind rond je mond over elkaar heen de banden met ongeveer 1 / 2 tot 2 / 3 (ik waarschijnlijk overlappen 2 / 3) tot u heb bijna aan de poot (je mond moet worden op een hoek van 90 graden op de been, en voor mij dit is 2 of 3 wraps), dan gaan rond de hiel zelf, en, als u komt uit de andere kant van de hiel, neemt u de pleister diagonaal op de top van de mond tot net onder de top van de eerste wrap (net onder de onderkant van de grote teen), ga je rond de onderkant van de voet, en vervolgens om de bandage terug rond de enkel vlak boven de hiel, dan rond de enkel, en een back-up diagonaal over de top van de mond, net als vroeger, overlappende 1 / 2 tot 2 / 3 van het vorige pad. Dit zal grote figuur 8s. Doorgaan met het cijfer 8 is elke laag iets hoger rond de enkel, totdat u weer zijn verpakking vlak voor het been (geen ruimte meer te doen een andere figuur 8) en de rest van de banden gaan in rechte kringen (geen cijfer 8 - ) Rond de enkels.

Volgende stap 3 nemen de tweede 8 cm x 5 meter korte stretch verband, en begint aan de voet van het been (rond de enkels), ga je rond een of twee keer, voor het verankeren van de pleister, dan op de volgende afslag gaan rond de onderkant van de mond dicht bij de hiel, en daarna rond de onderkant van de mond en vervolgens over en rond het been, dan verder gaan met het cijfer 8 is de been overlapping met ongeveer 2 / 3. Als u een cijfer 8 rond de benen, aan de ene kant van de voorzijde van het been, de pleister gaat bergop (of de richting van je knie), dan gaat het min of meer rechte rond de achterkant van het been op het hoge einde van de 8, dan gaat naar beneden (of naar de mond), je komt in de hele voorkant van het been weer, dan min of meer recht tegenover de achterkant van de benen, aan de lage kant van de 8 en dan weer voor de volgende figuur 8 . On me dit verband is voltooid alleen om aan het begin van het kalf (een beetje boven de bodem van de spier - Het zou ideaal zijn als dit verband eindigde net voor de spier begint, maar het zal wel een beetje anders voor iedereen, afhankelijk van hoeveel ze elkaar overlappen en hoe groot hun poot is.

Volgende stap 4 doen figuur 8 is met de 10 cm x 10 m verband. Begin aan de onderkant van de ham met het begin van de bandage naar boven gericht, zodat de eerste richting is in een neerwaartse richting, (het einde naar boven) komen rond komen en vervolgens weer. De 10 cm x 10 m verband moet rekening die u tot net onder de knie, maar als de poten zijn zeer groot, moet u mogelijk een andere 10 cm. verband. Elke loop van het cijfer 8 moeten overlappen elkaar een beetje minder of gelijk, maar niet meer dan de vorige cursus. Hoe meer je elkaar overlappen des te groter de compressie, en je moet altijd minder compressie proximally (in de richting van je hart) dan distally (in de richting van je tenen).

Tot slot stap 5 nemen de laatste 6 cm. x 5 meter korte stretch bandage en begint om ongeveer halverwege kalf of een iets hoger, en de wind in rechte kringen tot net onder en zo dicht mogelijk bij de knie. Dit laatste pleister geeft compressie over de toppen van de top 8's waar er niet zo veel overlap, en soort bezit het allemaal, als de omtrek van de poot is eigenlijk kleinere op de knie dan in het midden kalf (niet dia omdat een kleinere kring zou moeten schuiven over een groter omtrek van het been).

Ik ben al aangevuld op mijn vermogen om wrap, maar het is moeilijk om te weten of een beginner kan veel zin van mijn richtingen - maar ik probeerde. Kijk naar enkele foto's van de bandaging terwijl u op http://www.bandages.com. U zie niet te veel foto's van het cijfer 8 is, maar ze geven meer compressie en verblijf tot een betere en minder binden. U krijgt het algemene idee van de liquidatie van de etappe, en overlappen elkaar door te kijken naar de foto's echter. Het lijkt misschien ingewikkeld te volgen mijn richtingen (Ik heb geprobeerd om duidelijk te zijn), maar de echte techniek is niet erg hard zijn.

De nieuwe dikke banden die niet nodig padding (opvulling is opgenomen) zijn: KomprimED. Ze zijn gelegen op de bandagesplus website onder banden, dan onder twee manier stretch banden. Ik denk dat je moet beginnen met deze, zoals de bekleding mag worden van groter belang voor iemand die begint nog maar net bandages. Dit is veel eenvoudiger dan al die domme lagen.

* Zacht en comfortabel direct op de patiënt huid * Dikkere textuur voorkomt toepassing van schuim en opvulling in veel gevallen * Geschikt voor lymfoedeem en veneuze zweren * Patient-vriendelijke toepassing vereist minder lagen * Alle banden zijn short-stretch/low stretch KomprimED 4cmx5m

Andere verstandig, het standaard korte stretch banden zijn rosidal of comprilan. Ik gebruik rosidal. De Medi-rip is in het kader van de afdeling hechte banden op pagina 2 in het kader van de meer algemene categorie banden.

Preventieve maatregelen voor been lymfoedeem

Voor de patiënt is die een risico op het ontwikkelen van lymfoedeem, en voor de patiënt die is ontwikkeld lymfoedeem.

Die is in gevaar? Op dit risico is iemand die heeft gehad gynecological, melanoom, prostaat-en nierkanker in combinatie met lies node dissection en / of bestralingstherapie. Lymfoedeem kan zich onmiddellijk postoperatively, binnen een paar maanden, een paar jaar, of 20 jaar of meer na kanker. Met een goede opvoeding en verzorging, lymfoedeem kan worden voorkomen of, indien het zich ontwikkelt, onder controle gehouden worden. (Voor informatie over andere oorzaken van de onderste ledematen lymfoedeem, zie Wat is lymfoedeem?) De volgende instructies moeten zorgvuldig worden geëvalueerd pre-operatief en besproken met uw arts of therapeut.

1. Absoluut niet negeren eventuele lichte toename van de zwelling in de tenen, voet, enkel, been, buik, genitaliën (in overleg met uw arts onmiddellijk).

2. Laat nooit een injectie of een tekening bloed in het getroffen been (s). Draag een lymfoedeem ALERT Necklace.

3. Houd de edemic of at-risk been brandschoon. Gebruik lotion (Eucerin, Lymphoderm, Curel, wat voor jou het beste werkt) na het zwemmen. Bij het drogen, worden zacht, maar grondig. Zorg ervoor dat het droog is in ieder creases en tussen de tenen.

4. Vermijd krachtig, repeterende bewegingen tegen de weerstand van de getroffen benen.

5. Niet dragen van sokken, kousen en onderkleding met strakke elastische banden.

6. Vermijd extreme temperatuur verandert wanneer het zwemmen of zonnen (geen sauna's of hottubs). Houd het been (s) beschermd tegen de zon.

7. Probeer te voorkomen dat elke vorm van een trauma, zoals blauwe plekken, snijwonden, zonnebrand of andere brandwonden, sportblessures, insectenbeten, kat krabt. (Kijk voor verdere tekenen van infectie.)

8. Wanneer manicuring uw teennagels, het voorkomen van snij je cuticles (de hoogte van uw pedicurist).

9. Beweging is belangrijk, maar in overleg met uw therapeut. Niet overtire een been in gevaar, maar als het begint te zuchten, gaan liggen en verheffen. Aanbevolen oefeningen: wandelen, zwemmen, lichte aerobics, fiets te rijden, en yoga.

10. Bij vervoer door de lucht, patiënten met lymfoedeem en die op het risico moet dragen van een goed uitgerust compressie bestanden. Voor mensen met lymfoedeem, extra banden kan vereist zijn om compressie op een lange vlucht. Verhoog de vochtinname, terwijl in de lucht.

11. Gebruik een elektrisch scheerapparaat te verwijderen uit haar benen. Handhaving van elektrisch scheerapparaat, goed ter vervanging van de kop als nodig is.

12. Patiënten die lymfoedeem hebben moeten dragen van een goed uitgerust compressie opslag tijdens alle wakende uur. Ten minste om de 4-6 maanden, zie je therapeut voor de follow-up. Als de opslag is te los, het meest waarschijnlijk het been omtrek heeft verlaagd of de opslag wordt gedragen.

13. Waarschuwing: Als u een huiduitslag, jeuk, roodheid, pijn, verhoging van de temperatuur of koorts, zie uw arts onmiddellijk in. Een ontsteking of infectie in de getroffen been zou het begin kunnen zijn of een verergering van lymfoedeem.

14. Handhaving van uw ideale gewicht door middel van een evenwichtig, natriumarm, high-vezelrijk voedsel. Vermijd roken en alcohol. Lymfoedeem is een hoog eiwitgehalte oedeem, maar het eten van te weinig eiwitten zal niet verminderen het eiwitgehalte in de lymfe vloeistof, maar dit kan een verzwakking van het bindweefsel en verergeren de toestand. Het dieet bevat gemakkelijk verteerbaar eiwit-zoals kip, vis of tofu.

15. Draag altijd gesloten schoenen (hoge toppen of goed uitgerust laarzen zijn zeer aanbevolen). Geen sandalen, slippers of gaan blootsvoets. Droge voeten zorgvuldig na het zwemmen.

16. Zie een podiatrist een keer per jaar als profylaxe (om te controleren voor en de behandeling van schimmels, ingrown teennagels, Eelt, druk, athelete de mond).

17. Draag schone sokken & breigoed te allen tijde.

18. Gebruik talkpoeder over de voeten, vooral als je perspire veel; talk-maakt het gemakkelijker te trekken over compressie kousen. Vergeet niet om rubberen handschoenen te dragen, en, wanneer het trekken van kousen. Poeder achter de knie vaak helpt, het voorkomen van wrijven en irritatie.

Helaas, preventie biedt geen genezing. Maar, als een kanker en / of lymfoedeem patiënt, u bent in controle van uw lopende kanker controleren en het verdere onderhoud van uw lymfoedeem.

Herziene © Januari 2001 lymfoedeem Nationale Netwerk. Toestemming om uit te printen en twee exemplaren van deze pagina in zijn geheel voor educatieve doeleinden, niet te koop. Alle andere rechten voorbehouden. Voor meer informatie, neem contact op met de NLN: 1-800-541-3259.

Mond zorg voor de onderste ledematen lymfoedeem

Keith Smiley

De Nationale lymfoedeem netwerk (NLN) (http://www.lymphnet.org) is overspoeld met vragen over de voet en de enkel de zorg voor patiënten met lymfoedeem onderste ledematen. Dr Joseph Hewitson, een San Francisco Podiatrist, die heeft gewerkt met vele patiënten lymfoedeem, op voorwaarde NLN een lijst van richtsnoeren en suggesties voor een goede mond zorg voor mensen die lijden aan onderste uiteinde lymfoedeem. Deze guidlelines zijn excerpted uit The juli NLN nieuwsbrief.

Nagelverzorging

Wees er zeker van dat uw trim teennagels, maar niet noodzakelijkerwijs rechtstreeks over te brengen. Als de hoeken zijn gegroeid in de huid, trim het inbreukmakende grens.

Als je een infectie, dient u deze te verwijderen dat de zijkant van de nagel aan het oplossen van de infectie. Antibiotica vaak niet werken omdat een abces (ommuurde off-infectie) heeft plaatsgevonden. Het weken kan slechts tijdelijke opluchting.

Een lymfoedeem patiënt mag nooit onderworpen aan een chemische matrisectomy (het vernietigen van de wortelgroei matrix met een chemische permanent verwijderen nagel).

Fungal nagels komen vaak voor bij patiënten lymfoedeem en moet worden geweekt in 1:1 azijn / water-oplossing gedurende 20 minuten, met antifungale oplossing toegepast worden.

Routine voetverzorging om de drie maanden een podiatrist indien mogelijk of uw arts.

Minutieuze nagelverzorging vermindert de kans op ontsteking en infectie.

De zorg van uw tenen

De innerlijke ruimte tussen je tenen moeten schoon worden gehouden en droog.

Onderdompelen in een 1:1 azijn / water-oplossing gedurende 20 minuten ten minste een keer per week en loopt een stukje gaas tussen je tenen te verwijderen afval zal helpen om uw web ruimten schoon.

Met behulp van een droogmiddel / antifungale oplossing, zoals Castelani's Paint daling kans op irritatie en infecties.

De toepassing van lammeren wol (zie uw apotheker) tussen de tenen kan de web meer breathability.

Open toed compressie kledingstukken kunnen ook betere breathability, zal ademend schoeisel dat is uitgerust correct.

Dr Hewitson zegt dat de juiste schoeisel is van groot belang. Hij zegt altijd je schoenen kopen op het moment van de dag waarop uw voet het meest gezwollen (meestal het einde van de dag). Als u het dragen van een kledingstuk compressie, zorg ervoor dat je fit je schoenen aan. Goede sportschoenen zijn uitstekend om te dragen, omdat ze meer stimuleren, en meer ademend. Voor zeer grote voeten, een Velcro strap schoen is meestal meer op aanpassing.

Als u pijnlijke Hamertenen en Eelt, moeten zij worden routinematig gegarneerd met een podiatrist of huisarts. Gebruik nooit een callous verwijdering kussentjes, omdat zij kunnen veroorzaken brandwonden en infecties.

Dr Hewitson ook altijd zegt te werken met gerenommeerde vakmensen die bereid zijn om verder te onderwijzen zelf op lymfoedeem. Hij voegt hieraan toe, kunt u hun beste en enige leraar.

http://www.suite101.com/article.cfm/lymphedema/72125

Betrokken artikel met meer voetverzorging tips:

Skin Care uit tri-state lymfoedeem kliniek

De huid is het orgaan van de eerste verdedigingslinie. Het beschermt het lichaam van trauma en infectie-en hulpstoffen in temperatuur. Daarom is het van essentieel belang om de huid gezond. Personen die hebben elke aantasting van het lymfestelsel zijn vooral een risico voor het ontwikkelen van een infectie. Elke kleine stukken gesneden of slijtage kunnen bacteriën op de huid en de stagnerende lymfatisch vloeistof is een perfecte omgeving waarin bacteriën kunnen groeien.

Eenvoudige maatregelen die de bevordering van gezonde huid:

1. Inspecteer de huid dagelijks voor elke crack, sneden of droge gebieden. Controleer zorgvuldig of gebieden met beperkte gevoel of wanneer er huidplooien.

2. Reinig de huid dagelijks met niet-geparfumeerde zeep

3. Droge huid volledig, met name het gebied tussen de tenen

4. Houd de huid soepel. Gebruik een Iow pH lotion als Eucerin te houden de huid vochtig en opvouwbare.

5. Check vingernagels en teennagels op tekenen van infectie, scheuren, schimmel, of hangnails. Geen nagels knippen of cuticles. Gebruik een Emery boord.

6. Bel uw arts bij de eerste tekenen van een infectie, roodheid of hoge temperaturen.

Mensen die hebben lymfoedeem, diabetes of vaatziekte lopen het risico voor infecties.

Handige tips:

1. Om de zorg voor Hamertenen en Eelt, geen gebruik maken over de balie medicatie zoals dr. Scholl's maïs kussentjes als ze bevatten zuur. Na het bad of douche, wanneer de huid verzacht, buff de huid te verwijderen de dode huidcellen en verzachten calluses.

2. Hamertenen kunnen ontwikkelen tussen de 4de en 5de tenen als de voet zwelt. Schimmel kan ook ontwikkelen, wat kan leiden tot infecties. Overstappen naar grotere of bredere schoenen mei verlichting van de ontwikkeling van Hamertenen. Gebruik lammeren wol in tussen de tenen te verminderen wrijving.

3. Wanneer u uw trim teen nagels, aan de randen te voorkomen dat ingrown teennagels. Kook clippers voor een minuut en laat afkoelen gedurende een uur voor het gebruik.

4. Droog je voeten goed na het zwemmen, met name tussen de tenen. Gebruik geen alcohol op uw voeten. Gebruik een Iow pH-lotion.

5. Als u niet in staat zijn om uw teen nagels, een Podiatrist regelmatig.

http://www.lymph.com/SkinCare.htm

Voor informatie over de nagelverzorging, zie onze pagina Hoe te hebben Healthy Nails

Zie ook onze pagina over voetverzorging voor lymfoedeem

Sie können unsere gesamte Website mit thh Google Übersetzer.

Siehe unsere Seite:

Lymphödeme Leute - Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Oprichter en directeur

Linker

Nederlands Lymfoedeem Netwerk

http://www.lymfoedeem.nl/

.......
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie
http://www.nvfl.nl/
.......
Lymfoedeem van het been

http://www.mesos.nl/pdf/149-lymfoedeem%20vh%20been.pdf

.......

Stichting werkgroep lymfoedeem
http://www.lymfoedeem.nl
.......

Informatie & leefregels lymfoedeem van de arm

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden

.......

Lymfoedeem & leefregels lymfoedeem van het been

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden
.......
Publicaties
Op deze pagina vindt u een overzicht van publicaties op het gebied van lymfoedeem. Het betreft publicaties in de vorm van een richtlijn of document, welke u kunt downloaden als Acrobat Reader bestand of Word document.
Aandachtspuntenlijst NPCF
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Aandachtspuntenlijst voor patiënten tijdens gesprekken met hulpverleners
Trefwoorden: Gesprekspunten, Informatie
Download
Toelichting Communicatie
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Toelichting op de Communicatierichtlijn NPCF
Trefwoorden: Uitleg, Gesprekspunten
Download
Communicatierichtlijn NPCF
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Richtlijn voor patiënten van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Trefwoorden: Onderzoek, Diagnose, Behandelplan, Behandeling, Begeleiding, Nazorg
Download
Lymfoedeem
Uitgave door: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO
Soort: PDF file
Beschrijving: CBO richtlijn Lymfoedeem 2002
Trefwoorden: Behandelplan, Informatie, Onderzoek, Diagnose
Download
Summary Guidelines Netherlands
Uitgave door: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO
Soort: PDF file
Beschrijving: Summary of the National Guidelines for lymphoedema in the Netherlands
Trefwoorden: Diagnostics, Measurement, Therapy, Follow-up
Download
Voorlichting Lymfoedeem IKN
Uitgave door: Integraal Kankercentrum Noord Nederland
Soort: PDF file
Beschrijving: Richtlijn Voorlichting Lymfoedeem; Preventie lymfoedeem na okselklierdissectie
Trefwoorden: Risicofactoren, Voorlichting, Pre- en postoperatieve fase
Download
Laatste wijziging: 5-4-2006 4:43
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymphödeme; Linfedema Italiano; Lymfödem; Lymfoedeem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


cron